Çamaşırlarınzı benzer renkler ile birlikte yıkamalısınız.
Çamaşırlarınızı yıkarken uzun ömürlü olmaları adına mutlaka benzer renkler ile yıkamalısınız. Karışık bir şekilde yıkanan çamaşırlar, az miktarda bile olsa verebileceği boya ile diğer giysilerinizin renklerinin değişmesine neden olabilir.
Zorlu lekelere sahip giysilerinizi, kirli sepetine atmayın.
Kan, mürekkep, pas gibi zorlu lekere sahip çamaşırlarınızı kirli sepetine atmamalısınız. Tam kurumamış veya sepette bulunan nemli bir çamaşırla temas eden leke diğer kıyafetlerinize de bulaşabilir.
Kıyafetlerinizi gerekmedikçe yıkamayın.
Kıyafetlerinizi yıkarken gereksiz enerji ve deterjan israfını önlemek adına mutlaka makinenizin kapasitesine göre doldurarak yıkayın. Bu şekilde yapacağınız yıkamalar size maddi kazanç sağlamasının yanında zaman kaybını da önleyecektir.
Kıyafetlerinizi yıkarken mutlaka etikete göre yıkayın.
Kıyafetlerimizin hemen hepsinde yıkama talimatlarının bulunduğu etiketler vardır. Bu etiketler üzerinde temizleme şekli, sıcaklığı, kurutma türü gibi bilgiler yer almaktadır. Unutmayın ki bu talimatlar kıyafetinizin kumaşı ve türüne göre üretici tarafından belirlenir. Bu tavsiyelere uymadığınız taktirde, kıyafetlerin ömrünü kısalabilir ve hatta bu bir daha kullanamayacağınız durumlara getirebilirsiniz.
Baskılı ürünlerin yıkanması ve ütülenmesi.
Üzerinde baskı bulunan kıyafetlerinizi yıkarken baskının deforme olma ihtimalini göz önünde tutarak tersten yıkamanız önerilir. Ütü yaparken de sıcaklığın etkisi ile baskının bozulmasını veya renginin solmasını engellemek adına mutlaka tersten ütüleyin.
Makinenize kapasitesinin üstünde çamaşır koymayın.
Her makinanın bir çamaşır kapasitesi vardır. Fazladan koyacağınız çamaşır , kazan içinde sıkışmaya neden olabilir. Bu sıkışmalar hem makinenize aşırı yük bindirerek zarar verir hemde kıyafetlerinizin yeterince temizlenmemesine, deterjanın düzgün dağılmayarak çamaşırların arasında sıkışıp kalmasına yol açar.